18-02-10

gaten en kieren

We krijgen veel tips van collega-bouwers (waarvoor dank!), en één tip komt telkens terug: gaten en kieren dichten!  We hadden heel goeie balen*, en we zijn erg zorgvuldig te werk gegaan bij het bouwen van de muren, dus zijn er weinig gaten te vullen.  Maar toch: elke muur wordt minitieus gecontroleerd en waar nodig bijgevuld.

En dan zijn er de kieren tussen de houten balken.  Daarvoor hebben we rondschuim gebruikt, oftewel zwelband, zoals onze schrijnwerker het noemt.  Van hem hebben we een zak gekregen, en die is perfect geschikt voor de klus: zie foto's.  Meters en meters zwelband heb ik met een plamuurmes in de kieren geduwd.  En het werd meteen warmer in huis!  Of lag dat aan de zon?

 

* Wie graag het adres van onze stroboer heeft: stuur maar een mailtje.

bouw 2010-02 039 (Small)

 

bouw 2010-02 041 (Small)

Commentaren

stroboer Dag David en Katrien,

ik volg al geruime tijd jullie blog. Wij gaan deze zomer ook van start met onze bouwsels. Ik ben geïnteresseerd in de contactgegevens van jullie stroboer. We hebben al contacten, maar iemand extra om mee te vergelijken kan nooit geen kwaad. :)

Groetjes,

Katrien

Gepost door: Katrien | 19-02-10

hoi ,

ik ben opzoek naar een stroboer die mij zou kunne voorzien voor stro voor op het dak .
weten jullie waar ik hiervoor terecht kan ?

al vriendelijke dank

grotjes sanne

Gepost door: sanne | 23-08-10

Beste Sanne,

omdat je geen mailadres opgaf, beantwoord ik je vraag op deze manier. Ik heb jammer genoeg geen idee waar je stro kan vinden voor op het dak. Wij hebben het stro gebruikt als isolatie in het dak, in volledige balen.

Groetjes,
Katrien

Gepost door: Katrien | 23-08-10

Hallo, Graag het adres van jullie stroboer.
Momenteel is onze skeletbouw in opbouw maar we zijn nog op zoek naar het ideale stro.
Alvast bedankt!!
Sigrid

Gepost door: Sigrid Vanderbeken | 08-11-10

De commentaren zijn gesloten.